Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 08:53

Σκέψεις από ένα γάμο στην Ενορία μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

       Τέλεσα το Σάββατο, το Ιερό Μυστήριο του Γάμου, ενώνοντας δύο ξεχωριστούς ανθρώπους με την Χάρη του Θεού «εις σάρκα μίαν».

       Συνήθως οι νέοι, ή οι γονείς, βιάζονται εξαιτίας του άγχους, κάποιοι τολμούν να μου ζητήσουν να συντομεύω τα λόγια της Ιεράς Ακολουθίας, πράγμα το οποίο δεν κάνω ποτέ. Πόσο μάλλον ένα κήρυγμα, θα προκαλούσε εκείνη την στιγμή την αδημονία των προσκεκλημένων.

       Αυτή τη φορά όμως με συνάντησε λίγες μέρες πριν, κάποιος γαμπρός και μου ζήτησε να απευθύνω λίγα λόγια στο τέλος του Ιερού Μυστηρίου.

      Κατέβασα λοιπόν υλικό από πατέρες και άρχισα να μελετώ σχετικώς με το θέμα. Νομίζω πως βρήκα σπουδαίες θεολογικές αναλύσεις των ευχών της ακολουθίας. Έφτασε η ώρα του Γάμου. Ο γαμπρός περίμενε ως συνήθως μισή ώρα την νύφη. Επιτέλους ξεκίνησε ο Αρραβώνας, ο γαμπρός μου υπενθύμισε να μην ξεχάσω το λόγο στο τέλος. Την στιγμή που γινόταν η στέψη εγώ ένοιωθα πως σε λίγο θα εξεταζόμουν ως μαθητής, θυμήθηκα τους δασκάλους, τις εξετάσεις και σαν ένα τείχος να με χώρισε από όσα γνώριζα εκείνη την στιγμή, κόμπλαρα και έχασα τον ειρμό μου.

      Η μόνη μου ελπίδα να σώσω την κατάσταση ήταν η προσευχή να με φωτίσει ο Χριστός να συμβουλέψω τα παιδιά, να βάλω στην καρδιά τους εκτός από την Ευλογία του Μυστηρίου, έναν σπόρο για Τον Θεό.

     Αγαπητά μου παιδιά, είναι συγκινητική η στιγμή, για εσάς που εισέρχεσθε σε ένα νέο σταθμό της ζωής σας, είναι όμως και στιγμή χαράς για όλους μας, των γονέων, των συγγενών, των φίλων, να σας καμαρώνουμε γεμάτους από όνειρα, ελπίδα και κυρίως λουσμένους από την χάρη του Θεού.

     Σίγουρα για να φτάσετε σήμερα εδώ, είχατε αρκετές μέριμνες, για το πώς θα είναι ομορφότερο το νυφικό, το κοστούμι, ο στολισμός, τα προσκλητήρια. Τα προσκλητήρια έχουν ιδιαίτερη φροντίδα, για το πώς θα τυπωθούν, τι λόγια θα γραφούν ώστε να αποτυπωθεί ότι νοιώθετε. Όμως εξαιτίας αυτών, δημιουργούνται πολλές φορές παρεξηγήσεις. Ίσως κατά λάθος να ξεχάσουμε να προσκαλέσουμε κάποιον συγγενή, κάποιον που μας αγαπάει και θα τον θέλαμε να βρίσκεται ανάμεσά μας και ίσως αυτός ο άνθρωπος να παρεξηγηθεί, να θυμώσει…

     Υπάρχει όμως κάποιος ΦΙΛΟΣ μας, τον οποίο σήμερα, αυτήν την στιγμή ίσως να τον έχετε θυμηθεί μόνο τυπικά, από υποχρέωση και όχι με την καρδιά σας, αλλά δεν παρεξηγείται, δεν μας κρατά κακία. Του στείλατε πρόσκληση να παρευρεθεί στο Γάμο σας, να παραμείνει ανάμεσά σας, να μπει και στο σπιτικό σας. Αυτός ο προσκεκλημένος είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    Τώρα λοιπόν που σας αποκαλύπτω τον επίσημο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ, αν μέσα στην καρδιά σας αισθάνεστε πως δεν τον έχετε θυμηθεί, πείτε μια απλή καρδιακή προσευχή: Σε παρακαλούμε ΕΣΕΝΑ ο οποίος ήσουν και εσύ νέος, έγινες άνθρωπος από αγάπη για εμάς, έκανες θαύματα, ξεκινώντας το πρώτο σου θαύμα όταν σε κάλεσαν στον Γάμο της Κανά, έδειξες την εύνοιά σου στους νέους ανθρώπους, στην οικογένεια. Έλα και στη δική μας οικογένεια, ευλόγησε την, δώσε μας τα δώρα της αγάπης Σου, μετέτρεψε την σχέση μας από νερό, σε γλυκό κρασί. Οδήγησέ μας από αυτή τη ζωή, στην Αιωνία ζωή.

    Να είστε βέβαιοι, πως θα σας ακούσει, γιατί είναι και Εκείνος ερωτευμένος μαζί σας, όπως εσείς μεταξύ σας, με τρόπο όμως πνευματικό, άλλωστε και ο δικός σας έρωτας είναι πρόγευση του Θείου Έρωτα, εκεί έχει σκοπό να σας προσανατολίσει.

Ευχόμαστε όλοι, να είναι η ζωή σας χαρούμενη και ευτυχισμένη και αν χρειαστεί κάποιες φορές να κλάψετε, τα δάκρυά σας να είναι αποτέλεσμα χαράς και συγκίνησης. ΚΑΛΟΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΙ.                                                                   

Διαβάστηκε 2885 φορές
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3