Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 10:37

Αντιαιρετικά Νέα Ι.Μ.Χ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την φροντίδα της Επιτροπής Αιρέσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού, Αντιαιρετικό Σεμινάριο για τους Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Αιδηψίων, Ιστιαίας, Κηρέως, Λίμνης και Νηλέως.

Στην έναρξη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψίων, Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, απεύθυνε με θερμούς λόγους το καλωσόρισμα, στους 27 εφημερίους που παρευρέθηκαν στην Σύναξη με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ι. Μυστηρίων».

Τον συντονισμό του Συνεδρίου ανέλαβε ο Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, γενικός υπεύθυνος της επιτροπής, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας σε όλους τους συνέδρους, κάνοντας την κατάλληλη εισαγωγή στα θέματα που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια ο εντεταλμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, Οικον. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, ο οποίος συμμετείχε στην Λ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Λεπτοκαρυά Κατερίνης, μας μετέφερε περίληψη των εισηγήσεων με θέμα: «Τα Μυστήρια των αιρετικών», χρησιμοποιώντας εικόνες σε πρόγραμμα «PowerPoint».

Επίσης οι υπεύθυνοι Αιρέσεων Πρεσβ. Φώτιος Πάσχος και Οικον. Άγγελος Θεοδοσίου εισηγήθηκαν, αντιστοίχως, με ακρίβεια και ρεαλισμό τα θέματα: α) «Ορθόδοξη θεώρηση των Ιερών Μυστηρίων» και β) «Επανένταξη αιρετικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας».

Μετά από την παρέμβαση – ενημέρωση, του υπεύθυνου αιρέσεων Πρωτοπρεσβ. Στέφανου Στεφόπουλου με θέμα: «Θετική σκέψη, ιδεολογικά ρεύματα και διαλογισμός», ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Η Επιτροπή Αιρέσεων με την συνδρομή της Ι. Μητροπόλεως ανατύπωσε 5 φυλλάδια με αντιαιρετικό υλικό, και διαμοίρασε σύνολο 300 τμχ. στους Εφημερίους με σκοπό τον καταρτισμό και τη μελέτη των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι αιρέσεις.

Το Σεμινάριο έκλεισε με ένα κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, με την συμμετοχή των Επιτρόπων και συνεργατών του καλού Εφημερίου π. Ηλία, οι οποίοι περιποιήθηκαν τους συνέδρους.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αιρέσεων, ο Γενικός Συντονιστής π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης ευχαρίστησε αρχικά τον π. Ηλία Ευθυμιόπουλο, για την Αβραμιαία φιλοξενία που πρόσφερε, ώστε με επιτυχία να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μας, καθώς και τους ιερείς για την συμμετοχή τους, τέλος όλοι έψαλλαν την φήμη του Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και ευχηθήκαμε για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ «ΤΑΜΑΤΩΝ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, πληροφορηθέν από δημοσιεύματα του Ημερησίου και Ηλεκτρονικού Τύπου, την ύπαρξη και λειτουργία ιστοσελίδος, μέσω της οποίας παρέχεται δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν «τάμα» σε Ιερά Προσκυνήματα της Πατρίδος μας, μεταξύ των οποίων και το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, ανακοινώνει δημοσίως ότι:

1. Το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2.  Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Ιερείς - Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Νομικό του Σύμβουλο την αποστολή Εξωδίκου Διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδος, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή, την οποιαδήποτε αναφορά στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου.

 

 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 33 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 660 φορές