Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Μαϊος 2012 23:32

Η Παναγία της βρήκε ενοικιαστή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Η ταπεινότητα μου συχνά γίνεται αυτήκοος μικρών και μεγάλων θαυμάτων που μου διηγούνται πολλοί προσκυνητές. Η Παναγία κάποιες φορές, απαντά με ζωντανό και άμεσο τρόπο στα αιτήματα των πιστών, για να στηρίζεται η αδύναμη ανθρώπινη φύση μας, που εκτός από ψυχή είναι και σώμα και αναζητά κάποιες στιγμές, να θέσει το δάκτυλο της «επί τον τύπον των ήλων».

Σήμερα στον Εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μία κυρία μου είπε ότι ήθελε να δωρίσει 300€ στην ενορία μας, για την αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού προς τιμή της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας. Εγώ πήγα να της κόψω μία απόδειξη και την ευχαρίστησα για την πολύτιμη προσφορά της. Εκείνη κάπως σκεπτική μου είπε:

 

-          Πάτερ η εικόνα της Παναγίας είναι θαυματουργός, της ζήτησα κάτι που είχα ανάγκη και με βοήθησε.

-          Αν έχετε την καλοσύνη, πείτε μου τι ακριβώς σας συνέβη;

-          Στην Αθήνα έχω ένα σπίτι το οποίο προσπαθούσα επί 8 μήνες να το νοικιάσω και σε αυτή την δύσκολη περίοδο, όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί ενοικιαστής και μάλιστα να είναι και συνεπής στην αποπληρωμή του ενοικίου. Μία μέρα ήρθε στο νου μου η Παναγία η Παραβουνιώτισσα και την παρακάλεσα να μου βρει εκείνη ενοικιαστή. Της έταξα ότι θα της έδινα τα χρήματα του πρώτου ενοικίου. Η απάντησή της ήταν αστραπιαία. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος και του νοίκιασα το σπίτι. Το ευχάριστο είναι ότι πληρώνει την ημέρα που έχουμε συνεννοηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση. Το ποσό που σας έδωσα είναι ακριβώς τα χρήματα του 1ου ενοικίου που έλαβα και εγώ με τη σειρά μου τα δωρίζω στην Παναγία όπως της το έταξα.

   Παρακάλεσα την κυρία Λυδία (αρχαιολόγος  ξεναγός στο επάγγελμα, η οποία σήμερα 20 Μαΐου 2012 έχει την ονομαστική της εορτή), να μου επιτρέψει να σας μεταφέρω το θαύμα. Την ευχαριστώ ολόθερμα γιατί μου ενδυνάμωσε την πίστη με το θαύμα που η δική της προσευχή προκάλεσε.

ο εφημέριος 

π. Χαράλαμπος

Διαβάστηκε 6100 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 21:14